Hantverkarn Logo

Trötta på att vara hemma? Börja board game:a! .

2021-02-01

Familjen

Familjen är det viktigaste man har, och i dessa tider blir det mycket häng med just familjen. Vi har börjat stänga av telefoner och surfplattor för att ägna åt klassiska oldschool nöjen istället ,så som kort och brädspel. Så här tänkte jag lista några av våra favoritspel.

Bra Brädspel

7 Wonders. Detta spel är guld på 4-7 spelare, går snabbt att spela och har ändå djup nog att nörda in sig i och spela många gånger. Jag rekomenderar 7 Wonders expansionerna Cities och Armada. Det gör spelet ännu bredare och aderar ytterligare speltid.

Terraforming Mars. Denna gång beger sig spelarna till Mars för att göra denna plane beboelig över några hundra års tid. Genialisk speldesign blandad med realistisk vetenskap gör detta till ett grymt bra spel som passar de flesta som har erfarenhet av att spela brädspel. Kolla in listan över terraforming mars expansions för tips hur ni ska expandera spelet. Här finns även en recension av Terraforming Mars.

Brass: Birmingham Det här spelet är en uppföljare till spelet Brass av Martin Wallace och är helt klart ett GRYMT bra spel. Dock kan man kanske inte rekomendera det till nybörjare. Dock, om ni alla är lite vässade kan jag verkligen tipsa om at investera tid att lära er detta guldkorn. Finns att köpa på typ Alfaspel eller Dragons Lair.

Kinashcack Gillar man inte moderna spel som de två ovan, kan man ju alltid spela Schack, men tyvärr går det ju bara att spela två spelare, dock kan ni ju alltid prova Kinaschack ..

Bra Kortspel

Kanasta är vårat favoritspel just nu när det gäller klassiska kortspel, även går kortspelet Chicago hem hos oss. Vändtia och Vändåtta är två stycken roliga klassiker de med.

Allt gött till er där ute så länge!

//Danne

Hantverkarn' Tipsar - Copyright 2020