Hantverkarn Logo

Snart vår och dags för fönsterputs

2022-01-19

Vintern börjar lida mot sitt slut för den här gången och det är dags för våren att ta vid snart och då börjar solen skina och man kan verkligen se hur smutsiga alla fönster. Putsa fönster kan man göra på en många olika sätt. Här kommer några olika tips för att få rena och fina fönster till våren.

Många putsar sina fönster genom att göra så här:

  • Fönsterskrapa
  • En balja med varmt vatten
  • Några droppar diskmedel
  • En trasa eller svamp
  • Torr trasa

Dessa redskap används på följande sätt:
Diskmedlet ska i det varma vattnet sen doppar du trasa eller svamp i vattnet och gnuggar rutan för att få bort all smuts. Efter tar man fönsterskrapan och enklast drar uppifrån och ner med lagom hårt tryck så att vattnet försvinner och du inte får ränder på rutan. Torka av fönsterskrapan med jämna mellanrum så att den är ren och fin för varje drag.

En del personer gillar inte att använda fönsterskrapa alls eftersom dom tycker fönstren blir snyggare genom att bara använda trasor och en del använder t ex Kärchers fönstertvättar och tycker att det ger bäst resultat.

Vill man ha riktigt proffsigt och fint resultat eller helt enkelt inte har tid att putsa sina fönster själv kan man anlita en fönsterputsfirma som gör det. Här i södra Sverige rekommenderas Magdas fönsterputs, dom utför fönsterputs i Lund, fönsterputs Malmö och även fönsterputs Kristianstad.

Vad du än väljer så lycka till med fönsterputsningen och hoppas resultatet blir kanon!

//Danne

Hantverkarn' Tipsar - Copyright 2020