Hantverkarn Logo

Snickra hemma med barn

2022-11-03

Nu när det är höst och mörkare tider och det är skönast att vara inne och pyssla med saker. En sak som kan vara både lärorik, rolig och praktisk är att lära barnen snickra. Barn älskar att göra saker själva men behöver ofta hjälp speciellt med snickeri. Genom att bygga något ihop får dom lära sig arbeta med händerna och ni kan göra något skojigt och produktivt ihop.

Här nedan finns några tips på vad man skulle kunna hitta på att bygga med barn beroende på ålder såklart och hur mycket hjälp dom vill ha.

Smörkniv: En perfekt julklapp, något som alla behöver då och då.

Skylt till dörren: Det kan vara en skylt till sitt eget rum, en present eller kanske för något annat rum i huset som toalett, tvättstuga etc. Barnet kan bestämma form på skylten, färg och design. Sedan behöver skylten slipas och man behöver skapa någon typ av anordning för att fästa den i dörren.

Tips på saker man kan bygga till den kommande sommaren är:

Kubb: Ett alldeles eget kubbspel. Det man behöver är trä och såg, sedan sågar man till bitarna som man vill ha dom. Dom behöver eventuellt slipas efteråt så blir dom trevligare att hålla i.

Gungbräda: Det kanske inte är ett projekt för de minsta barnen men för dom lite äldre. Leta först upp en bra ritning som innehåller två sittplatser, du behöver en stabil bräda och sedan behövs en fästanordning och gångjärn. Barnet kan sedan välja färger och måla den.

Lycka till och hoppas att ni kan snickra ihop några trevliga saker i höst/vinter!

//Danne

Hantverkarn' Tipsar - Copyright 2020